Ученици от българското училище в Ню Йорк - на гости във Виена

Ученици от българското училище в Ню Йорк - на гости във Виена
26 Ноември 2019

На 24 ноември 2019 г. българското училище "Св. св. Кирил и Методий" и българският културен дом "Витгенщайн" във Виена посрещнаха гости от Ню Йорк - 15 деца от музикалния театър на българско училище "Гергана". Това съобщи за "Избери България" Снежина Мечева, говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина. Представена бе постановката "Дойдох! Изпях! Победих!" - оригинална драматизация на български език за детски музикален театър по 13 хитови песни от известни бродуейски спектакли. Драматизацията е в стихове. И тя, и преводите и българските текстове на песните, са създадени от учител от "Гергана". 

Домакини на "герганчетата" във Виена бяха децата и преподавателите от българското у-ще "Св. св. Кирил и Методий". Нюйоркските деца ще гостуват и в София, където ще имат концерт в залата на НАТФИЗ на 28 ноември от 19.00 часа. Тези две събития са заключителни концерти на "Гергана" в чест на 15-та годишнина на училището тази година.

Браво, Герганчета! На добър час в Родината, чака ви родната публика.

Като партньор на Асоциацията на българските училища в чужбина, сдружение "Избери България" приканва зрителите, приятелите и почитателите на българските деца да видят техния спектакъл.

Прочетете още