Кампания в подкрепа напациентите с рак на гърдата - Най-новите методи за лечение са достъпни и у нас

Кампания в подкрепа напациентите с рак на гърдата - Най-новите методи за лечение са достъпни и у нас
10 Декември 2020

НАЙ-НОВИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ СА ДОСТЪПНИ И У НАС

„Избери България“ с нова кампания в подкрепа напациентите с рак на гърдата

Проф. Галина Куртева е началник на Клиниката по медицинска онкология в Университетската онкологичната болница в София, Национален Консултант по Медицинска онкология 2011-2013г, председател на Експертния съвет по Медицинска онкология, член на Националния експертен борд за поведение при торакални и гастроентеропанкреасни невроендокринни тумори и член на Експертния борд на Централна, Източна Европа, Русия, Индия и Израел за лечение на бъбречноклетъчен карцином.

"Ако проведем максимална таргетна терапия като неоадювантна, тоест предоперативна, или комбинация от няколко таргетни препарата и химиотерапия, можем да постигнем над 40% пълна хистопатологична ремисия. Това значи, че когато хирургът оперира гърдата, тя няма туморно образувание."

Това е една от новите възможности пред онколозите, казва проф. Куртева в интервю пред екип на „Избери България“ за кампанията "Продължавам напред". Лекарите разполагат с все по-нови, успешни и индивидуализирани методи на лечение, които се превръщат в стандарт в борбата с коварната болест рак. Въпреки че някои пациенти  предпочитат лечение в чужбина и не се доверяват на българските лекари, новите методи се прилагат свободно в страната ни и са общодостъпни. "В чужбина обикновено дават схеми, които и ние изпълняваме със същото качество, упоритост и прецизност."

Проф. Куртева говори и за пречките, възпрепятстваната комуникация и създалите се трудности, пред които са изправени лекарите в ситуацията на сегашната пандемия. Тя е категорична, че е от изключително значение стриктното и навременно спазване на насроченото лечение. "Отлагането на лечението или диагнозата, независимо по каква причина, понякога е фатално." Какво още казва проф. Куртева, можете да разберете във видеото:

 А за всички новости от кампанията "Продължавам напред", последвайте страницата във Фейсбук или се абонирайте за Youtube канала.

Прочетете още