Броени дни до Коледното матине 2020, което тази година ще гостува на Държавната опера в Стара Загора

Броени дни до Коледното матине 2020, което тази година ще гостува на Държавната опера в Стара Загора
19 Декември 2020

Сдружение "Избери България" и тази година  има удоволствието на организира музикалното Коледно матине. Вече 7 години меломаните очакват празничното събитие на Рождество, а за първи път то напуска столицата. Домакин на тържествения концерт тази Коледа ще бъде Държавната опера в Стара Загора.

Концепцията за програмата е подчинена на коледните фантазии в музиката и в танца. С магията на световната класика ще дадем възможност на зрителите да помечтаят и да усетят празничния дух, независимо от различната обстановка в света тази година. В Коледната сутрин предлагаме на публиката на БНТ 1 /излъчването е на 26 декември от 11 часа/ впечатляващ концерт, съдържащ най-добрите произведения, подходящи за Коледа, обединени от темата за фантазиите и мечтите.

Тази година в програмата са включени и впечатляващи балетни изпълнения. Под ръководството на Силвия Томова балетът на операта в Стара Загора поставя класически и новаторски хореографии. В балетния състав, освен българи са включени и балетисти от Португалия, Албания, Испания и други страни, които са приети в операта след конкурс. На снимките можете да видите моменти от репетициите на „Лешникотрошачката“, „Дон Кихот“ и съвременната хореография „Следващият“ на Жак Брел.

По време на репетициите в Държавната опера /както се вижда от снимките/ се спазват всички изисквания за дезинфекция, за да се запази здравето на павците, музикантите и балетистите.

Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов, диригентът Виктор Крумов, оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера Стара Загора ви канят "Да помечтаем на Коледа!"

Прочетете още